Dragi iubitori de artă manuală,
Bine v-am regăsit pentru un nou tipar. În ultima vreme am cam abuzat de puntul de lucru crocodil, lucrând pături pentru copii, feţe de pernă, şaluri, căciuliţe, fulare, mănuş, etc. Până când vocea mea interioară mi-a şoptit să încerc să lucrez punctul de lucru scoică pentru că s-ar putea să mă surprindă cât de uşor se lucrează. Aşa am făcut şi vă mărturisesc că a fost deosebit de distractiv să îl reînvăţ. Aşa că m-am decis imediat să pun cap la cap şi instrucţiunile scrise pentru punctul de lucru scoică şi să le împărtăşesc cu voi, dragi iubitori de lucru manual. Totuşi, am adus o mică modificare faţă de tiparul original: am lucrat un rând de picioruşe mici de-a lungul fundaţiei pentru a fi mai solidă şi pentru a-mi fi mie mai uşor să lucrez acest punct de lucru.
Haideţi să începem.
Tehnici de lucru: ochi de lanţ, picioruş mic, picioruş mare.
Nivel: începător
Întrebuinţare: pături, feţe de pernă, cardigane, pulovere, eşarfe, etc.
Lucraţi un lanţ de bază din multipli de 6 plus 2 ochişori.
Lucraţi un rând de picioruşe mici de-a lungul lanţului de bază pentru a-l consolida şi a da un aspect mai plăcut.
Rândul 1: lucraţi 1 picioruş mic în primul picioruş mic de pe rândul anterior; * săriţi următoarele 2 picioruşe mici, lucraţi 5 picioruşe mari în următorul picioruş mic de pe rândul anterior, 1 picioruş mic în următorul picioruş mic de pe rândul anterior;* repetaţi de la * la *, aveţi grijă să terminaţi rândul cu 1 picioruş mic în ultimul picioruş mic de pe rândul anterior; lucraţi 3 ochişori de lanţ (echivalează cu 1 picioruş mare aici şi în continuare)
Rândul 2: lucraţi 2 picioruşe mari în ultimul picioruş mic de pe rândul anterior; * săriţi următoarele 2 picioruşe mari, 1 picioruş mic în cel de-al treile picioruş mare din setul de 5 picioruşe mari de pe rândul anterior, săriţi următoarele 2 picioruşe mari, lucraţi 5 picioruşe mari în următorul picioruş mic de pe rândul anterior;* repetaţi de la * la * până la finalul rândului; săriţi următoarele 2 picioruşe mari, 1 picioruş mic în următorul picioruş mare, 3 picioruşe mari în ultimul picioruş mic de pe rândul anterior; lucraţi 1 ochi de lanţ pentru a întoarce.
Rândul 3: lucraţi 1 picioruş mic în primul picioruş mare din setul de 3 picioruşe mari de pe rândul anterior; * săriţi următoarele 2 picioruşe mari, 5 picioruşe mari în următorul picioruş mic, săriţi următoarele 2 picioruşe mari, 1 picioruş mic în al treilea picioruş mare din setul de 5 picioruşe mari de pe rândul anterior;* repetaţi de la * la * până la sfârşit, având grijă să terminaţi rândul cu 1 picioruş mic în laţul de 3 cohişori de început de pe rândul anterior; lucraţi 3 ochişori de lanţ pentru întoarcere.
Repetaţi rândurile 2 şi 3 pentru a termina tiparul.
Aşa se lucrează punctul de lucru scoică. Nu uitaţi să apreciaţi şi să daţi mai departe acest articol, dacă va plăcut. De asemenea, puteţi posta poze cu proicetele lucrate de voi pe pagina noastră de Facebook, pe care o găsiţi în coloana din dreapta.
Spor la lucrat scoici,
Cătătlina de la Meşteşugăresle.
Foarte util articolul. Multumesc mult