iun. 092015
 

Dragi iubitori de artă manuală,

A trecut mult timp de când n-am mai postat instrucțiuni pentru puncte de lucru croșetate. Trecem prin schimbări majore, dar, din când în când, mai punem mâna pe croșete și ne jucăm. Astăzi vom posta instrucțiuni despre cum să croșetați o pereche de piciorușe croșetate mici și mari. Este un punct de lucru simplu și totuși foarte plăcut ochiului.

Cum se croseteaza o pereche de picioruse crosetate mici si mari

Puncte de lucru folosite: ochi de lanț, piciorușe mici, piciorușe mari, spațiu de n ochiuri.

Nivel: începător.

Sfat: Pentru că este vară și acest punct de lucru este unul solid, vă recomandăm să-l folosiți pentru a croșeta o geantă sau o poșetă cu care să vă duceți la plajă. De asemenea, vă sfătuim să păstrați tensiunea firului constantă pentru ca proiectul croșetat să arate cât mai uniform.

Lucrați un lanț de bază din multipli de 8 plus 4 ochiuri pentru a completa modelul.

Rândul 1: lucrați 2 piciorușe mari în al patrulea ochi de la croșetă; *săriți următoarele 3 ochiuri de lanț; în următorul ochi de lanț lucrați [ 1 picioruș mic, 3 ochiuri de lanț, 1 picioruș mic]; săriți următoarele 3 ochiuri de lanț; în următorul ochi de lanț lucrați [ 2 piciorușe mari, 2 ochiuri de lanț, 2 piciorușe mari]*; repetați de la * la *; pentru a termina rândul lucrați 3 piciorușe mari în ultimul ochi din lanțul de bază; lucrați 3 ochiuri de lanț pentru întoarcere.

Rândul 2: lucrați 1 picioruș mic în ultimul picioruș mare de pe rândul anterior; * în următorul spațiu de 3 ochiuri de lanț lucrați [ 2 piciorușe mari, 2 ochiuri de lanț, 2 piciorușe mari]; în următorul spațiu de 2 ochiuri lucrați [ 1 picioruș mic, 3 ochiuri de lanț, 1 picioruș mic]*; repetați de la * la*; pentru a termina rândul lucrați [ 1 picioruș mic, 3 ochiuri de lanț, 1 picioruș mic] în lanțul de început de pe rândul anterior; lucrați 3 ochiuri de lanț pentru întoarcere.

Rândul 3: în primul spațiu de 3 ochiuri de lanț de pe rândul anterior lucrați 2 piciorușe mari; * în următorul spațiu de 2 ochiuri de lanț lucrați [1 picioruș mic, 3 ochiuri de lanț, 1 picioruș mic]; în următorul spațiu de 3 ochiuri de lanț lucrați [ 2 piciorușe mari, 2 ochiuri de lanț, 2 piciorușe mari]*; repetați de la * la *; pentru a termina rândul lucrați 3 piciorușe mari în ultimul spațiu de 2 ochiuri; lucrați 3 ochiuri de lanț pentru întoarcere.

Repetați rândurile 2 și 3 pentru a completa tiparul.

Cum vi se pare acest punct de lucru? Ușor, nu!? Sperăm că v-a și plăcut și că îl veți folosi pentru a croșeta multe proiecte frumoase.

Spor la croșetat,
Meșteșugăresele.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.