iun. 092016
 

Bună dragi iubitori de artă manuală,

În acest articol vă vom prezenta cum se croşetează o variaţie a punctului de lucru aracadă, care este una dintre cele mai uşoare tehnici de croşetat, chiar dacă pare mai complicată şi mai pretenţioasă. Totuşi, această variaţie a punctului de lucru arcadă nu e pentru cei slabi de inimă :). Necesită foarte multă atenţie şi sunt mulţi paşi de urmărit. Dar dacă perseveraţi şi exersaţi cât mai mult veţi învăţa să croşetaţi un punct de lucru fantastic care vă va permite să croşetaţi tot felul de articole precum pulovere, cardigane, poncho, şaluri, eşarfe ş.a.

Priviţi imaginea de mai jos pentru a vedea cum arată variaţia punctului de lucru arcadă.

Punctul de lucru arcada variataia 1

Puncte şi metode de lucru folosite: lanţul de bază, ochiul de lanţ, picioruşul mic, picioruşul mare, spaţiul de n ochişori.

Nivel: intermediar.

Sfat: Această variaţie a punctului de lucru arcadă este un consumator de fire. Aşadar, dacă vreţi să lucraţi un proiect folosind acest model aveţi grijă să aveţi suficient fir de lucru pentru a termina proiectul.

Lucraţi un lanţ de bază din multipli de 8, plus încă 7 ochişori de lanţ pentru a finaliza tiparul.

Rândul 1: lucraţi 1 picioruş mic în al 8lea ochişor din lanţul de bază; * lucraţi 5 ochiuri de lanţ; săriţi următoarele 4 ochiuri de lanţ; 1 picioruş mic în următorul ochi de lanţ; lucraţi 5 ochiuri de lanţ; săriţi următoarele 2 ochiuri de lanţ; 1 picioruş mic în următorul ochişor de lanţ *; repetaţi de la * la *; finalizaţi rândul: lucraţi 2 ochişori de lanţ, săriţi următorul ochi de lanţ, lucraţi 1 picioruş mare în ultimul ochi de lanţ, 1 ochi de lanţ pentru întoarcere.

Rândul 2: lucraţi 1 picioruş mic în picioruşul mare de pe rândul anterior; * lucraţi 9 picioruşe mari în spaţiul de 5 ochiuri de lanţ; 1 picioruş mic în următorul spaţiu de 5 ochiuri de lanţ*; repetaţi de la * la *; finalizaţi rândul: lucraţi 1 picioruş mic în ultimul spaţiu de ochiuri de lanţ, 5 ochiuri de lanţ pentru întoarcere.

Rândul 3: * săriţi 3 picioruşe mari din setul de 9 picioruşe mari de pe rândul anterior; lucraţi 1 picioruş mic în următorul picioruş mare; lucraţi 5 ochiuri de lanţ; săriţi 2dc din acelaşi set de 9 picioruşe mari; 1 picioruş mic în picioruşul mare de pe rândul anterior; lucraţi 2 ochişori de lanţ; săriţi ultimele 2 picioruşe mari din acelaşi set de 9 picioruşe mari; lucraţi 1 picioruş mare în următorul picioruş mare; lucraţi 2 ochiuri de lanţ*; repetaţi de la * la *; finalizaţi rândul: lucraţi 1 picioruş mare în ultimul picioruş mic; lucraţi 3 ochiuri de lanţ pentru întoarcere.

Rândul 4: lucraţi 4 picioruşe mari în spaţiul de 2 ochiuri de pe rândul anterior; * lucraţi 1 picioruş mic în spaţiul de 5 ochiuri de lanţ; lucraţi 4 picioruşe mari în spaţiul de 2 ochiuri de lanţ; 1 picioruş mare în următorul picioruş mare; 4 picioruşe mari în următorul spaţiu de 2 ochiuri de lanţ*; repetaţi de la * la*; finalizaţi rândul: lucraţi 5 picioruşe mari în ultimul spaţiu de ochiuri, lucraţi 5 ochiuri de lanţ pentru întoarcere.

Rândul 5: lucraţi 1 picioruş mic în al treilea picioruş mare de pe rândul anterior; * lucraţi 2 ochiuri de lanţ; săriţi următoarele 2 picioruşe mari; lucraţi 1 picioruş mare în următorul picioruş mic; lucraţi 2 ochiuri de lanţ; săriţi primele 3 picioruşe mari din setul de 9 picioruşe mari; lucraţi 1 picioruş mic în al patrulea picioruş mare; lucraţi 5 ochiuri de lanţ; săriţi următoarele 2 picioruşe mari din acelaşi set de 9 picioruşe mari; lucraţi 1 picioruş mic în următorul picioruş mare *; repetaţi de la * la *; finalizaţi rândul: lucraţi 2 ochiuri de lanţ, săriţi 2 picioruşe mari din ultimul set de 5 picioruşe mari, lucraţi 1 picioruş mic în al treilea picioruş mare, 2 ochiuri de lanţ, 1 picioruş mare în ultimul ochişor de pe rând, lucraţi 1 ochişor de lanţ pentru întoarcere.

Rândul 6: lucraţi 1 picioruş mic în picioruşul mare de pe rândul anterior; * săriţi următorul picioruş mic; lucraţi 4 picioruşe mari în următorul spaţiu de 2 ochiuri de lanţ; lucraţi 1 picioruş mic în următorul spaţiu de 5 ochiuri de lanţ *; repetaţi de la * la *; finalizaţi rândul: lucraţi 1 picioruş mic în ultimul spaţiu de ochiuri, 5 ochiuri de lanţ pentru întoarcere.

Repetaţi rândurile 3 – 6 pentru a termina tiparul.

Sperăm că instrucţiunile noastre v-au fost de folos. Vă rugăm să postaţi poze cu proiecte finalizate folosind această tehnică pe pagina noastră de Facebook din coloana din dreapta.
Spor la croşetat,
Meşteşugăresele.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.