nov. 142014
 

Dragi iubitori de artă manuală,

Probabil sunteți unii dintre acele persoane care doresc să învețe să croșeteze, dar nu știu cu ce să înceapă. Ei bine, lăsați-ne să vă spunem. Primul lucru pe care trebuie să-l știți când învățați să croșetați este cum să faceți un nod. ”Ce?”, vă veți întreba. ”Un nod este floare la ureche.” Nu vă contrazicem, dar ca în orice domeniu de lucru, și croșetatul are propriile tehnici și reguli. Nodul nu este o excepție.

Există multe metode de a face acest nod, iar acest articol vă va arăta două modalități destinate dreptacilor.

Sfat: Dacă găsiți alte variații ale nodului care vi se potrivesc mai bine, atunci folosiți oricare tehnică preferați. Din fericire, în croșetat rareori vei auzi cuvintele: ”Varianta mea e bună, a ta este greșită.”

Așadar, să ne apucăm de treabă cu metoda 1:

Această tehnică este puțin mai buclucașă, așa că asigurați-vă că înțelegeți ficare pas în parte.

Când ne jucăm cu lâna, vom avea un capăt de fir, numit și extremitate, și un fir principal cu care vom lucra.

Luați firul principal de lucru și așezați-l între degetul mijlociu și cel arătător de la mâna stângă. Extremitatea firului se află în spatele mâinii stângi. Aveți grijă să aveți suficient capăt de fir cu care să vă jucați.(Sfat: nu vă îngrijorați dacă acest capăt de fir este prea lung; el va fi cusut, ascuns și, în final, tăiat de-a lungul unui proiect croșetat.)

Înfășurați extremitatea firului în jurul degetului arătător. Firul se va afla acum între degetul arătător și cel mare. Continuați să înfășurați extremitatea firului în jurul degetului mare, începând de jos în sus, astfel încât extremitatea să fie deasupra firului prinncipal de lucru. Va rezulta o buclă. Prindeți capătul firului între inelar și degetul mic. Luați croșeta și introduceți-o în buclă, cu cârligul croșetei poziționat spre degetul mare, așa cum se vede în imaginea 1.

Cum se lucreaza un nod crosetat

Imaginea 1

Îndreptați croșeta spre firul principal de lucru care, nu uitați, este înfășurat în jurul degetului arătător (imaginea 2). Agățați firul principal pe croșetă (această tehnică se numește jeteu) așa cum arătăm în imaginea 3.

Acum trageți firul prin bucla creată pe degetul mare (imaginea 4).

Cum se lucreaza un nod crosetat

Imaginea 4

Continuați să trageți de fir, scoțând în același timp bucla de pe degetul mare (imaginea 5), până când nodul este finalizat și atașat pe croșetă (imaginea 6).

Ta da! Tocmai ați înățat cum să faceți un nod croșetat.

A fost greu? Ușor? V-au tăiat deja toate transpirațiile? Nu vă debusolați. Odată ce veți practica și exersa acești pași, va deveni din ce în ce mai ușor.

Hai să continuăm cu metoda a-2-a:

Vă aduceți aminte când spuneam că ne vom juca cu un fir principal de lucru și cu capătul lui, numit și extremitate? Metoda a 2-a folosește cam aceeași pași.

Luați capătul firului și așezați-l deasupra firului principal de lucru deasupra palmei stângi. Se va forma o buclă, precum în imaginea 7.

Cum se lucreaza un nod crosetat

Imaginea 7

Apucați bucla cu mâna dreaptă și așezați-o deasupra firului principal de lucru. Observați în imaginea 8 că acest fir este poziționat pe mijlocul buclei.

Cum se lucreaza un nod crosetat

Imaginea 8

Luați croșeta și introduceți-o prin buclă, pe sub firul principal de lucru (imaginea 9).

Cum se lucreaza un nod crosetat

Imaginea 9

Trageți prin buclă firul cu croșeta (imaginea 10) până când nodul este finalizat și atașat dde croșetă (imaginea 11).

Tocmai ce ați finalizat un nod simplu și ușor.

Dacă preferați un tutorial video, vă invităm să-l urmăriți pe cel de jos care vă arată ambele tehnici prezentate.

Spor la înnodat,

Meșteșugăresele.

P.S.: Dacă stiți și alte metode de a lucra nodul croșetat, nu ezitați să ne împărtășiți în secțiunea de comentarii de mai jos. Fiecare tehnică va fi învățată cu drag și spor și împărtășită mai departe.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.