nov. 162014
 

Dragi iubitori de artă manuală,

Am dat peste tehnica de croșetat prezentată în acest articol într-o carte veche românească de tipare și, pe moment, nu am știut cum să o numim. Dar, tot uitându-ne la exemplul pe care îl exersam, am observat că fiecare rând începea să semene tot mai mult cu o arcadă…de unde și denumirea de punct de lucru arcadă. Sunt multe variații ale acestei tehnici, așa că nu vă speriați în caz că veți întâlni un tipar folosind o tehnică de lucru cu același nume, dar care arată un pic diferit față de cea prezentată în continuare. După cum vă spuneam și altă dată, croșetatul este foarte creativ, iar varietatea este binevenită. În caz contrar, am apărea toți îmbrăcați în saci.

Galerie foto pentru punctul de lucru croșetat arcadă:

Așadar, să începem cu instructiunile.

Puncte și metode de lucru folosite: lanț de bază, ochiuri de lanț, spațiu de ”x” ochiuri, piciorușe mici, piciorușe mari.

Nivel: începător-intermediar.

Sfat: Nu vă descurajați dacă piciorușele lucrate arată inegale sau lăbărțate. Cu cât exersați mai mult, și piciorușele vor arăta din ce în ce mai frumoase.

Lucrați un lanț de bază dintr-un multiplu de 8 ochiuri, plus încă 2 ochiuri pentru completarea modelului.

Rândul 1: lucrați 2 piciourșe mici în al doilea și al treilea ochi de la croșetă; * lucrați 5 ochiuri de lanț; săriți peste 5 ochiuri ale lanțului de bază; lucrați 3 piciorușe mici în următoarele 3 ochiuri ale lanțului de bază * ; repetați de la * la * ; pentru a termina rândul: lucrați 5 ochiuri de lanț; săriți peste următoarele 5 ochiuri ale lanțului de bază; lucrați 2 piciorușe mici în ultimele 2 ochiuri ale lanțului de bază; 1 ochi de lanț pentru întoarcere.

Rândul 2: lucrați 1 picioruș mic în primul picioruș mic de pe rândul precedent; * săriți peste următorul picioruș mic; lucrați 9 piciorușe mari în următorul spațiu de 5 ochiuri de lanț; săriți peste următorul picioruș mic; 1 picioruș mare în următorul picioruș mic * ; repetați de la * la * ; terminați rândul: 1 picioruș mic în ultimul picioruș mic; 4 ochiuri de lanț pentru întoarcere (echivalează unui picioruș mare plus 1 spațiu de 1 ochi aici și în continuare).

Rânduul 3: săriți peste 3 piciorușe mari de pe rândul 2; 3 piciorușe mici în următoarele 3 piciorușe mari; * lucrați 5 ochiuri de lanț; săriți peste următorul set de [3 piciorușe mari, 1 picioruș mic, 3 piciorușe mari]; 3 piciorușe mici în următoarele 3 piciorușe mari * ; repetați de la * la * ; terminați rândul: 1 ochi de lanț; 1 picioruș mare în ultimul picioruș mic de pe rândul precedent; 3 ochiuri de lanț pentru întoarcere (echivalează unui picioruș mare aici și în continuare).

Rândul 4: lucrați 4 piciorușe mari în primul spațiu de 1 ochi de lanț; * săriți peste 1 picioruș mic; 1 picioruș mic în următorul picioruș mic; săriți peste următorul picioruș mic; 9 piciorușe mari în următorul spațiu de 5 ochiuri de lanț * ; repetați de la * la * ; terminați rândul: 5 piciorușe mari în lanțul de margine de 4 ochiuri; 1 ochi pentru întoarcere.

Rândul 5: lucrați 2 piciorușe mici în primele 2 piciorușe mari de pe rândul precedent; * lucrați un lanț de 5 ochiuri; săriți peste următorul set de [3 piciorușe mari, 1 picioruș mic, 3 piciorușe mari]; lucrați 3 piciorușe mici în următoarele 3 piciorușe mari * ; repetați de la * la * ; terminați rândul: 2 piciorușe mici în ultimul picioruș mare și în lanțul de margine de 3 ochiuri de pe rândul precedent; 1 ochi de lanț pentru întoarcere.

Repetați rândurile 2-5 pentru a completa modelul.

Puteți folosi punctul de lucru arcadă pentru tot felul de lucrușoare și obiecte de vestimentație, dar mai ales pentru cardigane. Nu avem, în acest moment, nici un astfel de tipar croșetat, dar lucrăm cu drag și spor la un proiect și sperăm să vă placă.

Arcuiți croșeta cu spor,
Meșteșugăresele.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.