dec. 152014
 

Dragi iubitori de artă manuală,

Instrucțiunile de astăzi vă vor arăta cum se croșetează punctul de lucru Moss. Este o tehnică fantezie care pare complicată la prima vedere și care vă face să vă întrebați:”Cum se mai face și asta?” În realitate, este o metodă de croșetat foarte simplă, iar pentru a lucra-o, nu trebuie decât să știți cum să croșetați piciorușe oarbe (numite și piciorușe alunecate) și piciorușe mari reduse. În combinație, cele două piciorușe vor arăta ca o mingiuță traversată pe diagonală de firul de lucru.

Cuvântul moss este un cuvânt englezesc care, în limba română înseamnă mușchi. Ne referim aici la planta numită mușchi de pământ, de culoare verde, cu textură moale, pufoasă chiar, care apare in zonele umbrite și cu umiditate ridicată. Nu degeaba tehnica este denumită așa. Este un punct de lucru foarte pufos și moale.

Haideți să-i dăm bătaie cu instrucțiunile.

Tehnici și puncte de lucru folosite: lanț de bază, ochiuri de lanț, piciorușe alunecate, piciorușe mari reduse.

Nivel: începători – intermediari.

Sfaturi:

Punctul de lucru moss va arăta mai în relief dacă folosiți fir de lucru mai gros și o croșetă cu număr mai mare (7mm și peste).
Când terminați un proiect folosind această tehnică, lucrați ultimul rând folosind piciorușe mici pentru a crea o margine asemănătoare cu cea de la început.

Lucrați un lanț de bază lejer dintr-un multiplu de 2 ochiuri de lanț, la care adăugați 1 ochi în plus pentru a completa modelul.

Rândul 1: lucrați 1 picioruș alunecat în primul ochi al lanțului de bază de la croșetă; * lucrați 1 picioruș mare redus în următorul ochi al lanțului de bază; lucrați 1 picioruș alunecat în următorul ochi * ; repetați de la * la *; lucrați 1 ochi de lanț pentru a întoarce.

Rândul 2: lucrați 1 picioruș mare redus în primul picioruș alunecat de pe rândul precedent; * lucrați 1 picioruș alunecat în următorul picioruș mare redus; lucrați 1 picioruș mare redus în următorul picioruș alunecat * ; repetați de la * la * ; lucrați 1 ochi de lanț pentru a întoarce.

Rândul 3: lucrați un picioruș alunecat în primul picioruș mare redus de pe rândul anterior; * lucrați 1 picioruș mare redus în următorul picioruș alunecat; lucrați 1 picioruș alunecat în următorul picioruș mare redus * ; repetați de la * la * ; lucrați 1 ochi de lanț pentru a întoarce.

Repetați rândurile 2 și 3 pentru a completa modelul.

Nu este greu, nu!? Nu vă lăsați păcăliți și nu vă încurcați de formula 1 picioruș alunecat1 picioruș mare redus

Secretul acestui punct de lucru constă în faptul că oriunde vă aflați cu croșeta, trebuie să lucrați 1 picioruș alunecat deasupra unui picioruș mare redus și 1 picioruș mare redus deasupra unui picioruș alunecat de pe rândul precedent.

Spor la moss-uit,
Meșteșugăresele.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.