dec. 102014
 

Dragi iubitori de artă manuală,

În tutorialul foto de astăzi vă vom arăta cum se croșetează piciorușe oarbe, numite și piciorușe alunecate. Piciorușele sunt una dintre cele mai ușoare tehnici de croșetat și este de folos când terminați un proiect croșetat, sau când uniți bucăți ale unui proiect (de exemplu, unirea pătratelor tradiționale granny pentru o pătură). Putem afirma că piciorușele alunecate sunt echivalentul cusutului în arta croșetatului. Imaginea 1 vă arată că piciorușul orb este folosit pentru a uni începutul și sfârșitul unui lanț de bază pentru a forma un inel mic la începutul unui cerc croșetat sau al unui pătrat traițional granny. Imaginea 2 vă arată că piciorușul alunecat este folosit pentru a uni începutul și sfârșitul unui rând, finalizându-l, în cazul unui cerc croșetat. Imaginea 3 vă arată că această tehnică de croșetat este folosită pentru a încheia și un pătrat tradițional granny. Exemplele pot continua, dar ne oprim aici.

Haideti să ne apucăm de instrucțiuni!

Pentru exercițiu, faceți un lanț de bază lejer din 10 ochiuri (imaginea 4).

Cum se croseteaza picioruse alunecate, numite si picioruse oarbe

Imaginea 4

Introduceți croșeta în primul ochi al lanțului de bază, imediat după croșetă (imaginea 5). Luați 1 jeteu pe croșetă (imaginea 6). Scoateți firul prin ochiul de lanț (imaginea 7). Veti avea 2 bucle pe croșetă acum. Continuați să trageți firul prin prima buclă de pe croșetă pentru a lucra un prim picioruș alunecat (imaginea 8).


Haideți să mai lucrăm un picioruș alunecat împreună. * Introduceți croșeta în următorul lanț de bază (imaginea 9). Luați un jeteu pe croșetă (imaginea 10). Scoateți firul prin ochiul lanțului de bază (imaginea 11). Continuați să trageți firul prin prima buclă aflată pe croșetă (imaginea 12), pentru a finaliza un nou picioruș alunecat * .


Acum tot ce trebuie să faceți pentru a lucra numai piciorușe alunecate este să repetați pașii menționați între * și * . Imagnile 13 – 16 vă vor arăta cum am lucrat un al 3-lea picioruș orb, repetând aceste instrucțiuni. Imaginea 17 arată un rând complet de piciorușe alunecate.


Cum se croseteaza picioruse alunecate, numite si picioruse oarbe

Imaginea 17

Felicitări!

Tocmai ați învățat să croșetați piciorușe alunecate. Acum, exersați…exersați…exersați!

Ca de obicei, dacă preferați instrucțiunile video, puteți urmări tutorialul de mai jos care demonstrează cum se croșetează piciorușe alunecate.

Al doilea filmuleț vă arată cum să folosiți această tehnică pentru a finaliza ultimul rând în cazul punctului de lucru tunisian.

Spor la alunecat piciorușe (dar nu pe ghețușul de afară),
Meșteșugăresele.

  One Response to “Cum se croșetează piciorușe oarbe (numite și piciorușe alunecate)”

  1. Super si pe intelesul tuturor!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.