nov. 292014
 

Dragi iubitori de artă manuală,

Bine v-am regăsit cu un alt tutorial foto care vă va arăta cum să croșetați ochiuri de lanț, numite și lanț de bază. Există multe variații în a lucra fundația unui proiect croșetat, cum ar fi baza de piciorușe mici, baza de piciorușe mari reduse, baza de piciorușe mari ș.a. Fiecare variație are utilitatea sa, lucru care face croșetatul să fie mult mai incitant și distractiv. Chiar și atunci când croșetați un cerc, sau pătrat tradițional granny va trebui să începeți cu un lanț de bază de 4 ochiuri sau mai multe (în cazul în care nu folosiți tehnica cercului magic), așa că înlănțuirea de ochiuri este foarte importantă. În cele din urmă, lanțul de bază trebuie să arate ca cel arătat în imaginea de mai jos.

Cum se croseteaza ochiuri de lant si un lant de baza, arta manuala

Cum se croseteaza ochiuri de lant si un lant de baza

Luați lâna și croșetele și hai să ne apucăm de treabă!

Pentru început, trebuie să lucrați un nod și să-l atașați de croșetă, precum în imaginea 1. Acest nod va crea o buclă pe croșetă. Dacă nu știți să faceți un nod, puteți să învățați din articolul despre cum să faceți un nod.

Cum se croseteaza ochiuri de lant si un lant de baza, arta manuala

Imaginea 1

Înfășurați o dată firul în jurul croșetei, precum în imaginea 2. În termeni tehnici, acest procedeu se numește a lua un jeteu pe croșetă.

Cum se croseteaza ochiuri de lant si un lant de baza, arta manuala

Imaginea 2

Scoate-ți firul prin bucla atașată pe croșetă pentru a forma primul ochi de lanț (imaginea 3).

Cum se croseteaza ochiuri de lant si un lant de baza, arta manuala

Imaginea 3

Haideți să lucrăm un al doilea ochi de lanț.

Luați un jeteu pe croșetă (imaginea 4) și scoateți firul prin bucla de pe croșetă (imaginea 5). Și încă un ochi: luați un jeteu pe croșetă (imaginea 6) și trageți firul de lucru prin bucla de pe croșetă (imaginea 7).

Distractiv, nu!? Vom mai lucra un ochi de lanț împreună, apoi exersați pe cont propriu. Dacă nu ati memorat încă cei doi pași pe care trebuie să-i urmați pentru a lucra un ochi de lanț, îi reamintim: luați un jeteu pe croșetă (imaginea 8) și scoateți firul prin bucla atașată pe croșetă (imaginea 9).

Acum exersați, exrsați, exersați până când ochiurile voastre de lanț vor arăta egale și frumoase asemenea lanțului din imaginea 10.

Cum se croseteaza ochiuri de lant si un lant deaza, arta manuala

Imaginea 10

Dacă preferați tutorialele video, puteți să vizionați tutorialul de mai jos despre cum să croșetați ochiuri de lanț.

Înlănțuiți ochiuri cu spor,
Meșteșugăresele.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.