dec. 032014
 

Dragi iubitori de artă manuală,

Bine v-am regăsit într-un nou post ”numiți acest punct de lucru nou”. În timp ce exersam tiparul, ni s-a părut că motivul care se repetă seamănă cu un romb, de unde și denumirea de punct de lucru romb alungit. Acest tipar este compus din două motive: unul solid și unul tip plasă. Modelul poate fi folosit pentru a croșeta eșarfe, fulare, șaluri, bluze, ilice, bolero, etc.

Cum se croseteaza puncutul de lucru romb alungit

Cum se lucrează punctul de lucru romb alungit

Tehnici și puncte de lucru folosite: lanț de bază, ochiuri de lanț, piciorușe mici, piciorușe mari.

Nivel: începător.

Sfat: Pentru că acest tipar are tendința să arate ca o plasă, vă recomandăm să folosiți un fir de lucru mai subțire și o croșetă cu un număr mai mic (3,5-4mm).

Luați-vă lâna și croșeta și să ne apucăm de treabă.

Lucrați un lanț de bază lejer dintr-un multiplu de 4 ochiuri de lanț, plus 2 ochiuri de lanț pentru a completa modelul.

Rândul 1: lucrați un picioruș mic în al 2-lea ochi de lanț de la croșetă; * lucrați 5 ochiuri de lanț; săriți peste 3 ochiuri ale lanțului de bază; lucrați un picioruș mic în următorul ochi al lanțului de bază * ; repetați de la * la * ; pentru a termina rândul: lucrați 3 ochiuri de lanț pentru întoarcere (echivalează cu un picioruș mare aici și în continuare).

Rândul 2: lucrați 2 piciorușe mari în primul picioruș mic de pe rândul precedent; * lucrați un picioruș mic în următorul spațiu de 5 ochiuri de lanț; în următorul picioruș mic lucrați [2 piciorușe mari, 1 ochi de lanț, 2 piciorușe mari] * ; repetați de la * la * ; pentru a termina rândul: lucrați 3 piciorușe mari în ultimul picioruș mic de pe rândul precedent; lucrați 1 ochi de lanț pentru întoarcere.

Rândul 3: lucrați 1 picioruș mic în primul picioruș mare de pe rândul precedent; * săriți peste următorul set de [2 piciorușe mari, 1 picioruș mic, 2 piciorușe mari]; lucrați 1 picioruș mic în următorul spațiu de 1 ochi de lanț * ; repetați de la * la * ; pentru a termina rândul: lucrați 1 picioruș mic în lanțul de margine de 3 ochiuri; lucrați 3 ochiuri de lanț pentru întoarcere.

Repetați rândurile 2 și 3 pentru a completa modelul.

Spor la croșetat,

Meșteșugăresele.

P.S.: Ne umple inima de bucurie să vedem la ce meșteșugăriți și voi, mai ales dacă vă inspirați munca din tiparele noastre. Așa că nu ezitați să împărtășiți lucrul vostru manual pe pagina noastră de Facebook pe care o puteți găsi în coloana din dreapta a acestui site.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.