feb. 062015
 

Dragi iubitori de artă manuală,

Ne pare rău pentru pauza de mai bine de o lună, dar după cum știți, una dintre Meșteșugărese este, încă, în plin proces de recuperare după ce a avut un atac cerebral (adică, persoana care realiza proiectele croșetate, Cătălina). Astfel, eu și sora mea ne aflăm acum în București pentru terapii alternative. Se simt progrese majore în urma acestora. Oricum, profităm că avem puțin timp liber și am hotărât să mai postăm tipare și puncte de lucru.

Azi veți învăța cum să croșetați punctul de lucru lalea. În pozele de mai jos veți vedea cum arată tiparul:

Acest tipar poate folosit pentru a croșeta eșarfe, fulare, căciuli, ilice, bentițe pentru cap sau gât sau glugi.

Tehnici și puncte de lucru folosite: ochi de lanț, lanț de bază, piciorușe mari.

Nivel: începător.

Sfat: Înainte de a începe să lucrați un proiect de mari dimensiuni, învățați această tehnică de croșetat pe un exemplu mai mic, astfel îcât să înțelegeți noțiunile de bază ale punctului de lucru lalea mai bine.

Coșetați un lanț de bază dintr-un multiplu de 6 plus 4 pentru a finaliza tiparul.

Rândul 1: în al 7-lea ochi de la croșetă, lucrați [3 piciorușe mari, 2 ochiuri de lanț, 1 picioruș mare]; * săriți peste următoarele 5 ochiuri ale lanțului de bază; în următorul ochi lucrați [4 piciorușe mari, 2 ochiuri de lanț, 1 picioruș mare] *; repetați de la * la * ; pentru a termina rândul: săriți peste următoarele 2 ochiuri ale lanțului de bază; lucrați 1 picioruş mare în ultimul ochi al lanțului; lucrați un lanț de 3 ochiuri pentru întoarcere. (echivalează cu 1 picioruș mare aici și în continuare).

Rândul 2: săriți peste primele 2 piciorușe mari de pe rândul precedent; în următorul spațiu de 2 ochiuri lucrați [3 piciorușe mari, 2 ochiuri de lanț, 1 picioruș mare]; * săriți peste următoarele 5 piciorușe mari; în următorul spațiu de 2 ochiuri lucrați [4 piciorușe mari, 2 ochiuri de lanț, 1 picioruș mare] * ; repetați de la * la * ; pentru a termina rândul: săriți peste următoarele 3 piciorușe mari de pe rândul precedent; lucrați 1 picioruș mare în lanțul din margine; lucrați 3 ochiuri de lanț pentru întoarcere.

Rândul 3: săriți peste primele 2 piciorușe mari de pe rândul precedent; în următorul spațiu de 2 ochiuri de lanț lucrați [3 piciorușe mari, 2 ochiuri de lanț, 1 picioruș mare]; * săriți peste următoarele 5 piciorușe mari; în următorul spațiu de 2 ochiuri lucrați [4 piciorușe mari, 2 ochiuri de lanț, 1 picioruș mare] * ; repetați de la * la * ; pentru a termina rândul: săriți peste următoarele 3 piciorușe mari; lucrați 1 picioruș mare în lanțul de margine de 3 ochiuri; lucrați 3 ochiuri de lanț pentru întoarcere.

Repetați rândurile 2 și 3 pentru a finaliza tiparul.

Croșetați lalele cu spor,

Meșteșugăresele.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.